LivingFIT
Fitness & Antrenamente

Exercitii kegel · Alege un exercitiu kegel eficient

PinterestLinkedInTumblr

Exercițiile Kegel sunt o modalitate populară de a îmbunătăți forța și controlul mușchilor planșeului pelvin.

Aceste exerciții, cunoscute și sub denumirea de exerciții ale podelei pelvine, presupun contractarea și relaxarea mușchilor care susțin organele pelvine. Acestea oferă multe beneficii, inclusiv un control urinar îmbunătățit, orgasme mai puternice și o sănătate vaginală mai bună.

Cu toate acestea, alegerea unui exercițiu Kegel eficient poate fi o provocare, deoarece există diverse metode și tehnici din care să alegeți. În această postare pe blog, vom explora diferite exerciții kegel, inclusiv kegel tradiționale și variații precum strângerea și eliberarea și contracțiile rapide.

Vom acoperi cum să efectuați fiecare exercițiu, precum și sfaturi pentru maximizarea eficacității acestora. De asemenea, vom discuta despre cum să știm dacă le executați corect și despre cum să vă evaluăm progresul.

Până la sfârșitul acestei postări, veți avea o mai bună înțelegere a modului în care funcționează exercițiile Kegel și a instrumentelor necesare pentru a alege cel mai eficient exercițiu pentru nevoile tale.

Identificați-vă mușchii podelei pelvine.

Exercițiile Kegel sunt o tehnică populară pentru îmbunătățirea forței și flexibilității mușchilor podelei pelvine, care poate ajuta la controlul incontinenței urinare și la atenuarea altor potențiale probleme de sănătate.

Înainte de a începe să efectuați exerciții Kegel, este esențial să vă identificați mai întâi mușchii podelei pelvine. Pentru a face acest lucru, trebuie să simulați urinarea, apoi să strângeți brusc mușchii care vă ajută să controlați urinarea pentru a opri fluxul de urină.

Izolând și antrenând în mod corespunzător acești mușchi, vei putea efectua exerciții Kegel mai eficient. Este important să rețineți că nu trebuie să efectuați niciodată exerciții Kegel atunci când urinați, deoarece vă poate deteriora vezica urinară și crește riscul de a dezvolta o infecție a tractului urinar.

Identificarea corectă a mușchilor podelei pelvine este crucială pentru a vă asigura că efectuați corect exercițiile Kegel.

Perfecționează-ți tehnica Kegel.

Exercițiile Kegel sunt o modalitate excelentă de a întări și de a tonifica mușchii podelei pelvine. Acestea pot ajuta la prevenirea sau reducerea problemelor precum incontinența urinară și fecală, îmbunătățirea funcției sexuale și îmbunătățirea sănătății pelvine generale.

Un factor cheie în obținerea tuturor beneficiilor exercițiilor Kegel este perfecționarea tehnicii. Pentru a face acest lucru, este important să identificați mușchii corecti, care sunt cei pe care îi folosiți pentru a opri fluxul de urină la mijloc. Odată ce ați identificat acești mușchi, contractați-i timp de cinci secunde, apoi eliberați timp de cinci secunde.

Treptat, până la menținerea contracției timp de zece secunde o dată, repetând de 10-15 ori la rând, de 3 ori pe zi. Este important să evitați să vă țineți respirația sau să vă strângeți fesele, coapsele sau mușchii abdominali în timpul exercițiilor Kegel.

Practicând o tehnică adecvată, puteți culege toate recompensele de la Kegel și vă puteți îmbunătăți sănătatea pelviană.

Creșteți treptat durata.

Când vine vorba de exerciții Kegel, creșterea treptată a duratei te poate ajuta să obții beneficii maxime. Exercițiile Kegel sunt folosite pentru a întări mușchii podelei pelvine, care susțin vezica urinară, uterul și rectul.

Pentru a vă asigura că efectuați corect exercițiul, este recomandat să începeți cu contracții scurte și să creșteți treptat durata în timp. Acest lucru vă va ajuta să evitați suprasolicitarea mușchilor și să reduceți riscul de rănire.

Majoritatea experților sugerează să începeți cu câteva contracții scurte pe zi și apoi să creșteți treptat durata pentru a face mușchii mai puternici în timp.

Acest lucru nu va ajuta doar la prevenirea incontinenței urinare, ci și la creșterea satisfacției sexuale.

Adaugă rezistență antrenamentului tău.

Adăugarea de rezistență la exercițiile tale kegel este o modalitate extrem de eficientă de a-ți întări și tonifica mușchii podelei pelvine. Antrenamentul de rezistență implică folosirea greutăților sau a altor forme de rezistență pentru a crește intensitatea antrenamentului, iar aceleași principii pot fi aplicate și exercițiilor kegel.

Folosind o minge Kegel sau greutăți concepute special pentru mușchii podelei pelvine, puteți crește rezistența contracțiilor, ceea ce duce la o mai mare activare musculară și la rezultate mai rapide.

În plus, antrenamentul cu rezistență poate ajuta la prevenirea aplanării în rutina ta de kegel, provocându-ți mușchii în moduri noi. Este important să începeți cu o greutate sau o rezistență care să fie confortabilă și să creșteți treptat pe măsură ce mușchii dvs. devin mai puternici.

Ca și în cazul oricărui exercițiu, se recomandă să consultați un furnizor de asistență medicală pentru a asigura o tehnică adecvată și pentru a evita rănirea.

Consecvența este cheia pentru rezultate.

Când vine vorba de exerciții Kegel, este esențial să mențineți o rutină consecventă pentru a vedea orice îmbunătățiri ale rezistenței podelei pelvine.

Exercițiile Kegel funcționează prin întărirea mușchilor care susțin organele pelvine și prin îmbunătățirea controlului vezicii urinare și intestinului. Este nevoie de timp pentru ca acești mușchi să se întărească, iar progresul poate fi atins doar printr-o practică regulată.

Începeți prin a vă angaja la câteva sesiuni de exerciții Kegel pe zi și creșteți treptat durata și intensitatea exercițiilor pe măsură ce progresați. Consecvența este esențială pentru dezvoltarea memoriei musculare și pentru a face din exercițiile Kegel un obicei, ceea ce va duce în cele din urmă la rezultate mai bune și mai de lungă durată.

Cu dedicare și consecvență, vă puteți îmbunătăți sănătatea podelei pelvine și vă puteți reduce riscul de scurgere a vezicii urinare, prolaps de organe pelvine și alte afecțiuni conexe.

Exercițiile Kegel sunt o modalitate simplă și eficientă de a întări mușchii podelei pelvine și de a îmbunătăți controlul vezicii urinare.

Alegerea exercițiului potrivit și a frecvenței depinde de nevoile și preferințele individuale. Este important să începeți încet și să creșteți treptat intensitatea și durata exercițiilor.

Făcând exercițiile Kegel o parte regulată a rutinei de fitness, cineva poate avea un impact pozitiv asupra sănătății urinare și sexuale și asupra calității generale a vieții.

Acesta este locul unde găsești inspirație și informații pentru a trăi un stil de viață sănătos și activ. Blogul nostru se axează pe trei elemente esențiale: fitness, nutriție și bunăstare.

Write A Comment